sep.
9.
8:00 p.m.20:00

YST & TYST

Det blir YST & TYST igjen på Steinbergdalshytta!
Datoen er 9. oktober, og stedet er Steinbergdalshytta.
Nydelige oster fra Ostebygda i Hol perfekt kombinert med håndverksøl fra Kinn bryggeri i Florø.
Hold av datoen!

Mer info kommer senere..

Vis arrangement →
aug.
3.
10:00 a.m.10:00

FJELLFISKEDAG

Fjellvannene i Aurland er fulle av fjellørret, og Aurland Fjellstyre legger så godt til rette, at det så og si bare er å forsyne seg. Vi viser deg hvordan! Første delen av denne fjellfiskedagen får du være med Fjellstyret, og se hvor du kan låne båt og garn, tips til hvor den beste fisken er, og være med å trekke garnene som skal sikre forsyningen av fisk til del 2.

Del 2 av fjellfiskedagen er det Morten Tungesvik, som styrer. Her får du demonstrert spennende måter å tilberede delikatessen, som fjellørreten er på. Pannestekt fjellørret med rømme er godt, men her får du utvidet horisonten til varm- og kald-røking, sylting, graving mm. Dagen avsluttes med en nydelig middag der fjellørreten får spille en hovedrolle.

Morten 41 år, har jobbet som kokk i 23 år på topprestauranter i Norge, London og New York. Han er gründer og medeier av Bare restaurant og Bare Vestland i Bergen, som var første restaurant i Bergen med en stjerne i Michelin guiden. Nå har han begynt i ny stilling som executive chef på Hotel Charmante i Skostredet.  Morten er dykker, og henter gjerne råvarer opp fra vannet. Fisk og sjømat er dermed noe han har god peiling på.

Pris for hele arrangementet inkludert overnatting med fjellfiskmiddag og frokost: 2350 kr. Trenger du ikke overnatting, er prisen for kurs og fjellfiskmiddag 1500 kr.

Bestill i dag på post@steinbergdalshytta.no, eller 46287352.

Vis arrangement →
jul.
19.
til 21. jul.

Julianes Kokebok X Steinbergdalshytta

Velkommen til vakre Steinbergdalshytta øverst i Aurlandsdalen (1070 moh). Julianes Kokebok kokkelerer til fjells og står for middag den 19., 20. og 21. juli.
Vi dekker langbordet med delemat hvor sesongens økologiske grønnsaker, lokale råvarer som steikost, smør, geitost, speket geitepølse og andre godsaker står på menyen. Pris 535 kr.

Merk: Bestiller du overnatting, disse datoene, er arrangementet inkludert. Pris halvpensjon for for 2-3 sengs rom, 1 natt er 1495 kr per person.

Steinbergdalshytta er en destinasjon i seg selv. Her kan du spise og sove godt i helt spesielle omgivelser. Utenfor døra har du noen av Norges beste turer tilgjengelig. Les mer om Steinbergdalshytta på nettsiden her. Eier og vertinne Solveig Kvakestad har skapt et sted uten like. Hun brygger sitt eget kveikøl, baker surdeigsbrød og til frokost står alltid hjemmelagde havrekjeks på bordet.
Booke din plass her på www.steinbergdalshytta.no

Steinbergdalshytta ligger i vandreruta mellom Finse og Vassbygdi, lett tilgjengelig både til fots og med bil eller buss, noe som gir deg fleksibilitet i hvordan du legger opp turen i Aurlandsdalen. Les mer på visitnorway.com.

Vi gleder oss til å treffe deg!

Se mindre

Vis arrangement →
mai
26.
til 28. mai

Surdeigshelg med meditasjon

Denne helgen på Steinbergdalshytta skal vi i tillegg til å lære om surdeigsbaking, få anledning til veiledet avslapping og meditasjon.
Tidlig om morgenen, før dagens aktiviteter starter, inviterer vi deg til en stund med avslapping.
Vi begynner dagen med kort meditasjon som lar deg finne roen på dette magiske stedet i fjellet.
Du får lære hvordan du kan gi deg selv beroligende ansiktsmassasje. Deretter blir du ledet gjennom avslapningsøvelser som gjør deg klar til dagen.
Surdeigsbaking kan virke nerdete og omgitt av mystikk. I dette kurset tar vi surdeig ned på jorda.
Du får lære hvordan du etablerer og vedlikeholder en sudeigsstarter. Deretter får du lære to enkle teknikker for å bake surdeigsbrød.
Når kurset er ferdig får du med deg en aktiv surdeigsstarter, oppskrifter og ditt eget surdeigsbrød.

PROGRAM:

Fredag
ankomst
19:00 Middag
20:00 Peiskos.

Lørdag
08:00 Morgenmeditasjon
09:00 Frokost
10:00 Introduksjon til surdeigsbaking, etablere en starter (kultur).
Surdeigsbaking, to metoder.
13:00 Lunsj
14:30 Guidet villreinvandring
16:30 Mulighet for badstu
17:30 Forming av surdeigsbrød
19:00 Middag
20:00 Peiskos.

Søndag
08:00 Morgenmeditasjon
09:00 Frokost
10:00 Snitte og steke surdeigsbrød
11:30 Tur til Stemmerdalspikken
13:00 Lunsj

Avreise

Pris: For bestillinger før 18. mai: 3395 NOK; etter: 3995 NOK
post@steinbergdalshytta.no
46287352

Se mindre

Vis arrangement →
YST & TYST
jun.
4.
8:00 p.m.20:00

YST & TYST

YST & TYST er i ferd med å bli tradisjon på Steinbergdalshytta
Ost og øl i skjønn harmoni.
Vi er så heldige å få invitere igjen til YST & TYST på Steinbergdalshytta i samarbeid med Ostebygda i Hol, og Kinn bryggerier i Florø, pinseaften lørdag 4. juni kl 19:30 Etter smakingen blir det musikk med Robbie Banks. Akustisk, intimt og humoristisk.
Ta med vennegjengen, kjæresten eller naboen, og gjør det til en helaften. Eller hvorfor ikke kombinere det med en frisk utedag, middag, overnatting og deilig søndagsfrokost dagen etter?
Priser
Smaking og konsert: 780 kr
Smaking og konsert med overnatting i 2-3-sengsrom, med middag lørdag og frokost søndag: 1860 kr.

Bindende påmelding innen mandag 30. juni til post@steinbergdalshytta.no eller på telefon 46287352.

Vis arrangement →
nov.
20.
11:00 a.m.11:00

Førjulsbakst

Her får du demonstrert og selv prøve lefsebakst og lefsesmøring. Dessuten har vi gjort klar deiger til et utvalg tradisjonelle julekaker. Det blir fyr i peisen og vi serverer varm suppe til lunsj. Alle får med oppskriftshefte og litt av hvert slag med hjem.

Monica Hartveit vil stå for lefsebaking, og Solveig Kvakestad presenterer de andre slagene.

Ta med barn eller barnebarn, kameraten, venninna eller naboen og kom i julestemning på Steinbergdalshytta.

Tidspunkt: lørdag 20.11. kl 11.00-15.00

Pris 350 kr for voksne og 180 kr for barn u. 16. (Inkluderer lefser, julekaker, suppe og oppskriftshefte)

Påmeldingsfrist: Onsdag 17. november til post@steinbergdalshytta.no eller 462 87 352.

Vis arrangement →
mai
13.
til 16. mai

TAKDugnad

under regnbuen.jpg

TAKDugnad

Kr. Himmelfartshelgen 13.-16. mai 2021

Endelig skal nytt tak på Steinbergdalshytta realiseres. For å være sikker på at budsjettet strekker til, planlegger vi med å rive torva på dugnad i løpet av Kr. Himmelfartshelgen, slik at det er klart for snekkerne rett over 17. mai. Sett av helgen, eller deler av den. Mer info kommer når det nærmer seg.

Vis arrangement →
apr.
16.
til 17. apr.

UTSETTES! Fikse-klær-helg

sy.jpg

Vi har besluttet å utsette dette arrangementet til det er tryggere med tanke på smittevern. Ny dato kommer.

Har du også en haug med klær som du tenker du skal fikse en gang du har tid? Nå er tiden kommet til å gjøre noe med det, -samtidig som du har det hyggelig. I samarbeid med Aurland Husflidslag setter vi opp en fiksehelg der du kan ta med deg haugen din til Steinbergdalshytta lørdag 17. april, og med inspirasjon og kyndig veiledning, komme til bunns i saken. Enda hyggeligere blir det om du kommer allerede fredag kveld! Da får du lære hvordan du kan lage dekorative bånd med båndvev. Dessuten får du peiskos, deilig middag, og frokost neste dag, før vi setter i gang med klesfiksinga.

Pris per person fredag - lørdag: 1500 kr medlem av husflidslaget, 1650 kr ikke-medlem. Prisen inkluderer overnatting i enkeltrom med middag, frokost, lunsj, vaffel og kaffe / te, og dessuten innføring i båndvev, garn og utstyr som trengs til veven, samt veiledning i enkel reparasjon av klær.

Pris kun lørdag: 500 kr medlem, 650 kr ikke-medlem. Prisen inkluderer lunsj, vaffel og kaffe / te, og dessuten veiledning i enkel reparasjon av klær.

Du tar selv med det du trenger av utstyr, men det vil bli mulighet for å leie symaskin, og å få kjøpt sytråd, knapper, nåler o.l. fra Huldra husflid, om det er noe man mangler.

Påmelding innen mandag 12.4. til post@steinbergdalshytta.no eller på telefon 46287352.

På grunn av smittevern er arrangementet bare åpent for innbyggere i Aurland kommune. Av samme grunn er antall deltakere begrenset til 10.

j-williams-Ns7QZxF198g-unsplash.jpg
Vis arrangement →
UTSETTES! Yogahelg med tesmaking
apr.
9.
til 11. apr.

UTSETTES! Yogahelg med tesmaking

De siste korona-innstrammingene gjør at vi ikke kan gjennomføre som planlagt 9.-11. april. Vi kommer tilbake med ny dato.

Ta turen opp til Steinbergdalshytta, og opplev ei vakker sameining av natur, mat, drikke og kultur.

yoga1.jpg

Helga 9-11 april vert det yogahelg med tekurs på Steinbergdalshytta. Du vil møte roleg yoga for å gå innover i kropp og sinn, mest sittande og liggande stillingar der fokuset er på pust, kort meditasjon og  å vere i kvar av stillingane nokre minutt. Vi avsluttar gjerne med kroppsscanning og kvile. Det blir yinyoga  på morgonen og roleg yoga med fokus på pust, kort meditasjon og lang kvile laurdagskvelden.

Du treng ikkje å ha vore med på yoga før. Vi prøver å tilpasse øvingane til alle.

Tekurset tar for seg mellom anna tehistorie, tekultur, tefilosofi, te i eit helseperspektiv og sjølvsagt trekkjing og smaking.

Te er så mykje meir enn ein pose knuste blad i ein pose. Der nokre blad veks på fem år gamle busker i lavlandet veks andre på tusen år gamle tre i høgfjellet. Variasjonar i foredling frå gard til gard, ulik lagring og ikkje minst trekkjemetode gjev eit hav å smakar å bade tunga i.

te3.jpg

I tillegg til et rikholdig program får du vakre omgivelser, nydeleg hjemmelaget og sunn mat og god stemning foran peisen.

På grunn av den smittesituasjonen, vil kurset bare være åpent for innbyggere i Aurland kommune. Antall plasser er også begrenset til ti.

Pris 3250 kr per person. Kurs og alle måltider er inkludert. Innkvartering i enkeltrom. Påmelding til post@steinbergdalshytta.no eller telefon 46287352 innen 5. april

Anne Marie Torheim er yogainstruktør, Finn Terje Solheim er te-kjenner, Solveig Kvakestad er vertskap

Vis arrangement →
des.
13.
6:30 p.m.18:30

ASTRONOMISØNDAG

received_530758227761900.jpeg

Natt mellom søndag 13. og mandag 14. desember er det duket for meteorsvermen Geminidene.

Vi satser på klarvær, og setter opp teleskopene på tunet. Minimalt med forstyrrende lysforurensing, gjør at stjernehimmelen på Steinbergdalshytta er fantastisk. Hvem vet, er vi riktig heldige, dukker nordlyset opp.. Inne foran peisen i gamlestua får du høre om stjerner, planeter, solsystemet, nordlys og annet spennende.

Vi serverer varm suppe hjemmebakt brød og kakao.

Pris voksne: 200 kr. Barn (u. 16 år): 100 kr

Påmelding senest 10. desember på post@steinbergdalshytta.no eller telefon 462 87 352

Vis arrangement →
KOKKEKURS med KIA fra MASTERCHEF
nov.
6.
til 8. nov.

KOKKEKURS med KIA fra MASTERCHEF

  • Google Calendar ICS

Har du lyst på nye idéer og frisk inspirasjon på kjøkkenet? Steinbergdalshytta inviterer deg til kokkekurs med Kia fra Masterchef! November er for mange en mørk og tung måned. Kom til fjells! Her i høyden er ikke november like mørk og dyster som i lavlandet. Trøstespising har aldri vært bedre.  Ta med bestevennene, familien eller kjæresten på en inspirerende helg med gode smaker! Vi bruker lokale, kortreiste råvarer og produkter. Dere lærer anvendelige teknikker og får oppskrifter dere vil ha glede og nytte av.
Kokkekurset med Kia er lørdag 7. november, men har dere anledning, anbefaler vi å få med dere surdeigs-intro på fredag kveld. Her får dere en innføring i å bake med surdeig, og kan ta med oppskrifter og surdeigsstarter når dere drar.

For å ivareta smittevern, er det nødvendig at hver gruppe som melder seg på, tilhører samme husstand /kohort og kan jobbe tett sammen innenfor gruppa. Antall kursplasser er begrenset til 4 grupper på maksimalt 4 deltagere.
Priser:
Kokkekurs med overnatting lørdag til søndag 2100 kr.
Kokkekurs + surdeigs-intro med overnatting fredag til søndag 3600 kr.
Kun kokkekurs lørdag 1000 kr.
Bestill på post@steinbergdalshytta.no innen 31.10.2020 

Vis arrangement →
YST & TYST
okt.
10.
8:00 p.m.20:00

YST & TYST

Er dere klare for Yst & Tyst nå?! Ost og øl i skjønn harmoni på idylliske Steinbergdalshytta. Vi er så heldige å få invitere til YST & TYST på Steinbergdalshytta i samarbeid med Ostebygda i Hol, og Kinn bryggerier i Florø, lørdag 10. oktober kl 20.00. Utover kvelden blir det levende musikk ved Magnus Øydvin og Bjørnhild Eskeland Wesenberg.

Ta med vennegjengen, kjæresten eller naboen, og gjør det til en helaften. Eller hvorfor ikke kombinere det med en frisk utedag, middag, overnatting og deilig søndagsfrokost dagen etter?
Priser
Smaking: 450 kr
Smaking med overnatting i 2-3-sengsrom, halvpensjon: 1550 kr.

Bindende påmelding innen 3. oktober til post@steinbergdalshytta.no eller på telefon 46287352.

Vis arrangement →
aug.
24.
10:00 a.m.10:00

Sanking av nyttevekster

Sanking.jpg

AVLYST!

På grunn av for få påmeldte, må vi dessverre avlyse kurset i sanking av ville vekster.

Velkommen til sanking av ville vekster på Steinbergdalshytta sommeren 2019!

Kirsti Friid Fladeby er utdannet phytoterapeut, (phyto betyr legeplante), og i løpet av dette kurset deler hun av kunnskapen sin på dette feltet. Underveis ute vil hun fortelle om ulike planters nytteverdi for oss i tidligere tider og i dag. Du får lære både om planter som tilskudd til maten vår, bruk av planter ved enkelte plager og tidligere tiders bruk i folkemedisin og magi knyttet til mange av vekstene vi møter.  Hva vi plukker, er avhengig av hvor langt blomstringen er kommet, det er alltid spennende å se.

 

Vi plukker vekster til foredling og du får ideer til å lage te, olje, eddik, urtesalt, gelé, dram og likør.

 

Program:

Lørdag 24.6.

kl 10:00  Vi møtes på tunet utenfor Steinbergdalshytta, og bruker 3 timer på å bli bedre kjent med de plantene vi møter underveis, og som er av interesse i vår sammenheng.

Kl 15:00 Oppsummering og spørmål i gamlestuene.  Kaffe / te og vaffel

Kl 19:00  Middag. Kokken innlemmer smaker fra dagens tur i maten som serveres.

 

 

Pris:

Kurs med overnatting lørdag 24. til søndag 25. august, (inkludererer kurs, kompendium sendt på e-post, vaffel, kaffe / te, 4-retters middag lørdag, frokostbuffé søndag). 1700 kr

 

Kun kurs: inklusiv kompendium sendt på e-post. 650 kr

 

Det anbefales å ta med:

hvitvinseddik og olje

to glass med skrulokk så kan du legge urter til olje og eddik på glass med en gang

et glass eller pose til “Villmarkste”

kurv å plukke i

flora

Hvis du vil notere underveis, så ta med skrivesaker.

 

Påmelding: post@steinbergdalshytta.no eller på telefon 46287352

 

 

Solveig Kvakestad                                                      Kirsti Friid Fladeby,

Steinbergdashytta                                                                 phytoterapeut

www.norvis.no

 

Vis arrangement →
Åpningsfest
jun.
22.
3:00 p.m.15:00

Åpningsfest

Sommeren nærmer seg høyfjellet med raske steg, og snart åpner Steinbergdalshytta dørene for første gangen i mange år. Vi sparker igang sesongen med fest på hytta. Det blir mat, bål, øl og god stemning. Ta med venner, kolleger og familie og kom og feire sommerseongen med oss.

Vis arrangement →
apr.
20.
6:00 p.m.18:00

PåskeaftenFEST

Steinbergdalshytta åpner i påsken, og det skal feires! Så påskeaften blir det fest her. Mat, drikke, musikk, prat, brettspil, dans… Invitasjonen går både til øst og vest. Ta med deg familie, venner og naboer og kom og vekk Steinbergdalshytta til liv igjen!

1200 per pers for overnatting i 2- sengsrom med middag og frokost. 420 per pers kun middag. Booking på Steinbergdalshytta.no (der finner du også fullstendig priseliste), eller post@steinbergdalshytta.no

Vis arrangement →
apr.
18.
10:00 p.m.22:00

Vi åpner!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam ac ex nec lacus mattis tempus quis vestibulum eros. In at pulvinar quam, in placerat ligula. Sed interdum finibus justo eleifend consequat. Integer aliquet non dui in scelerisque. 

Vis arrangement →