Mat & Drikke

 

På Steinbergdalshytta lager vi mat fra bunnen.


På Steinbergdalshytta lager vi mat fra bunnen. Her er det god tilgang på nydelige råvarer både fra øst og vest, vannene i området rundt hytta er fulle av aure, og vi bruker i stor grad disse råvarene når vi lager mat til gjestene våre.

På Steinbergdalshytta har vi et tydelig fokus på bærekraft, som blant annet betyr at vi bestreber oss på å minimere matsvinn.

Det innebærer en konstant bevissthet rundt innkjøp, maksimal utnytting av råvarer og smart bruk av rester. Mat er en verdifull ressurs, og skal behandles som det.


 

 
20160826_205317.jpg

Fersk aure

I fjellvannene rundt hytta er det fult lov å prøve fiskelykken. Nydelig Aure, ferskvannsørret, er å finne på menyen.

IMG_20180711_180244.jpg

Bær & Urter

Rundt Steinbergdalshytta vil du om høsten finne bær som Multe, Tyttebær, Blåbær og Krekling.

IMG_20190216_210306.jpg

Havrekjeks

På frokostbordet vil du alltid finne hjemmebakt havrekjeks. Den er bakt tradisjonelt etter farmors oppskrift.

 

Lokale matprodusenter

 
Haugen+Gardsmat.jpg
Ostebygda.jpeg